Szukroszómiális technológia

A szukroszómiális technológiát (Sucrosomial® Technology) a PharmaNutra fejlesztette ki és szabadalmaztatta. Célja, hogy elősegítse az egyes létfontosságú tápanyagok, mint például a vas, szelén, cink, jód, kalcium és magnézium szervezeten belüli transzportját, illetve megkönnyítse a felszívódásukat.

Mi az a szukroszómiális technológia?

A szukroszómiális technológia neve (Sucrosomial® Technology) a szukroszóma (Sucrosome®) szóból ered, mely azon összetevők komplexét jelenti, amely körülöleli az adott tápanyag-molekulát, megvédi, segíti a transzportját, és elősegíti a felszívódását.

Szukroszómiális technológiával bevont vas

A szukroszómiális vas (Sucrosomial® Iron, Sideral® r.m.) készítményben a vas-pirofoszfát foszfolipidekben, és egy szacharózos észterből felépülő zsírsavmátrixban, a szukroszómában található. Ez a szukroszóma borítás segít megelőzni azt, hogy a vas a gyomorban felszabaduljon, mely nehezítené a vas megfelelő felszívódását a vékonybélben.
A hagyományos vas-sókat tartalmazó készítményekkel ellentétben a SiderAL® Fresenius áthalad a gyomron, és a vékonybélben könnyebben szívódik fel. Ezzel egyidőben a szukroszómiális technológiának köszönhetően a SiderAL Fresenius kiválóan tolerálható, még hosszabb időn át tartó napi bevétel mellett is, valamint nem jelentkezik fémes ízérzet, gyomorfájdalom vagy székrekedés. Mivel a szukroszómiális technológia mellett a leggyakoribb vasszedéssel kapcsolatos mellékhatások nem jelentkeznek, a SiderAL Fresenius készítménnyel a vaspótlás könnyedén kivitelezhető.

Keresse a patikákban!