Hogyan működik?

A szukroszómiális (Sucrosomial®) vas felszívódásának módja

A vas elengedhetetlen tápanyag a szervezet szempontjából. Elősegíti a hemoglobin és a mioglobin képződését, támogatja az immunrendszert és a normális kognitív funkciókat, valamint támogatja a gyermekek és serdülők növekedését. A szervezet normál funkcióinak ellátásához szükséges vas egy részét táplálkozással visszük be.

Hol szívódik fel a táplálékkal bevitt vas?

Az emberi szervezet a vasat a bélben, pontosabban a nyombélben szívja fel. A felszívódott vas egy része a ferritinhez kötődik, amely fehérje képezi a sejtek fő vasraktárát (különösen a májban, a lépben és a csontvelőben), míg a vas egy része a transzferrinhez kötődik, és a test különböző szöveteibe kerül.

Az élelmiszerekből származó vashoz hasonlóan a SiderAL® Freseniusban található szukroszómiális vas (Sucrosomial® Iron) is felszívódik a bélnyálkahártya sejtjeibe.

A szukroszómiális vas (Sucrosomial® Iron) változatlan formában áthalad a gyomor savas közegén, és felszívódik a bélben. A PharmaNutra több külföldi egyetemmel együttműködésben végzett tudományos kutatásokat, melyek során  bebizonyosodott, hogy a szukroszómiális vas (Sucrosomial® Iron) változatlan formában képes átjutni a gyomor savas környezetén, köszönhetően a vas-pirofoszfátot körülvevő szukrószómiális (Sucrosomial®) mátrixnak, amely lehetővé teszi, hogy akár nagyobb mennyiségű vas szívódjon fel a bélben.