A szukroszómiális technológiát (Sucrosomial® Technology) a PharmaNutra fejlesztette ki és szabadalmaztatta, melynek célja, hogy elősegítse az egyes létfontosságú tápanyagok, mint például a vas, szelén, cink, jód, kalcium és magnézium szervezeten belüli transzportját, illetve megkönnyítse a felszívódásukat.

Szukroszómiális vas (Sucrosomial® Iron, Sideral® r.m.), kizárólag a PharmaNutra szabadalma

A SiderAL® Fresenius táplálékkiegészítő alapját, a szukroszómiális vasat (Sucrosomial® Iron, más néven Sideral® r.m.) a PharmaNutra tervezte és szabadalmaztatta, hogy segítse a vasmolekula szállítását és védelmét, illetve megkönnyítse a szájon át bevett vas bélben történő felszívódását.

A PharmaNutra laboratóriuma által kifejlesztett technológia, a szukroszóma (Sucrosome®) öleli körbe a vasat (amely a szukroszómiális vas esetében vas -pirofoszfát). A szukroszóma egy zsírsav mátrix, amely foszfolipidből és cukorészterből áll. Ezzel a szabadalmaztatott technológiával a vas védve van a gyomor savas közegétől, illetve más tápanyagokkal való kölcsönhatástól, valamint könnyebben felszívódik a bélben.

Milyen előnyei vannak a szukroszómiális (Sucrosomial®) technológiának a vaspótlásban?

A szukroszómiális (Sucrosomial®) technológia javítja a gyomor- bélrendszeri vastoleranciát. A szájon át szedhető vaskészítmények gyakran okoznak gyomor- és bélrendszeri kellemetlenségeket, például emésztési zavarokat, nehézség-érzést vagy nyálkahártya-irritációt. A szukroszómiális (Sucrosomial®) mátrix bevonja a vasmolekulát, így a szervezet számára jobban tolerálható, és könnyebben hasznosítható a készítmény.