Szukroszómiális vas

A szukroszómiális vas (Sucrosomial® Iron, Sideral® r.m.) olyan készítmény, amely kémiai szerkezet szempontjából vas -pirofoszfátot tartalmaz foszfolipid és szukrészter mátrixban szállítva. Ezt a szerkezetet összességében szukroszóma (Sucrosome®) néven ismerik, amely megkönnyíti a vas védelmét, szállítását és felszívódását a szervezetben.

Milyen tulajdonságokkal rendelkezik a szukroszómiális vas (Sucrosomial® Iron, Sideral® r.m.)?

 A szukroszómiális (Sucrosomial®) technológia segít megvédeni és szállítani a vasat, növelni a vas felszívódását, amely alapvető tápanyag a vörösvértestekben található hemoglobin képződéséhez (ezáltal szükséges a vér oxigénszállításához), szükséges az immunrendszer normál működéséhez és a megfelelő kognitív működéshez.

A SiderAL® Freseniusban található szukroszómiális vas (Sucrosomial® Iron, Sideral® r.m.) – a más táplálékkiegészítőkben hagyományosan használt vas-sókkal összehasonlítva –  ellenállóbb a gyomorban lévő savas közeggel szemben, és könnyebben felszívódik. A zsírsavak cukorésztereinek köszönhetően a SiderAL® termékek vas-pirofoszfátja áthalad a gyomor környezetén, nem érintkezik a gyomor nyálkahártyájával, majd felszívódik a bélben. Felszívódása hatékonyabb, ugyanakkor nagyobb a gyomor-bélrendszeri tolerálhatósága, tekintettel arra, hogy a vasfogyasztással kapcsolatos gyakori kellemetlenségek , mint például a kellemetlen fémes ízérzet, a gyomor nehézség-érzete és a nyálkahártya-irritációja nem jelentkeznek.

A szukroszómiális vas (Sucrosomial® Iron, Sideral® r.m.) a PharmaNutra szabadalma.

Mi az a szukroszómiális vas (Sucrosomial® Iron, Sideral® r.m.)?

A SiderAL® Fresenius étrendkiegészítő vashiány esetén, vagy megnövekedett vasszükséglet esetén ajánlott.